جوز قند ( شیرینی سنتی شهر نراق)
جوزقند یک نوع شیرینی محلی است که از نوعی هلوی محلی به اسم الگ با تحمل سختی ها فراوان درست می شودو از گرانترین سوغات های محلی شهر های کشور به شمار می رود .
این محصول به غیر از نوع هلوی محلی ( الگ ) با میوه آلو ، انجیر ، گلابی هم در قمصرکاشان ساخته می شود .
طرز ساخت این محصول بدین گونه است که نوعی هلوی محلی به نام ((الگ)) را پوست کنده در معرض آفتاب قرار می دهند تا نیمه خشک شود، بعد از چند روز آفتاب خوردن هسته آن را خارج کرده و به جای آن مخلوطی از آرد مغز بادام ، گردو ، شکر، هل و بعضا آرد نخودچی قرار داده و درب آن را می بندند . بعد از چند روز دیگر آفتاب خوردن و خشک شدن آنها را به وسیله سوزن با یک رشته نخ به شکل دانه های تسبیح به هم متصل نموده و آنرا در محل خشک و خنک برای مصرف آجیل شب عید و ایام زمستان ذخیره می نمایند . این محصول مقوی و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است تا جایی که بعضا در شرایط سخت از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده می نماین
- ۹۳/۱۲/۱۳
- ۸۰۷ نمایش